Beneficiile balsamului de par

beneficiile balsamului de par

Balsamul de par, pentru cei mai multi oameni, este pur si simplu un produs pe care il folosesc dupa ce isi samponeaza parul. Unele persoane, mai ales cele cu parul scurt, nu folosesc deloc balsam de par. Acesta este, insa, un produs care ofera o multime de beneficii parului si este de mai multe tipuri, astfel incat sa se potriveasca fiecarui gen de par. 

Iata care sunt beneficiile balsamului de par:

Balsamul de par are mai multe calitati decat ai putea crede. Daca nu utilizezi unul, sau daca nu utilizezi balsamul corect, pierzi mai mult decat ocazia de a avea un par matasos. Unele dintre multele beneficii ale balsamurilor de par includ:

  • Face parul mai moale;
  • Previne incurcarea parului;
  • Previne decolorarea parului;
  • Netezeste parul care se increteste;
  • Retine mai bine umiditatea in firele de par, lasandu-le intens hidratate;
  • Ofera protectie impotriva factorilor externi;
  • Previne ruperea firelor de par.

Cuticulele parului si balsamul

Cuticulele parului sunt ca niste solzi mici care sigileaza interiorul parului, astfel incat sa nu existe contact cu factorii externi. Cand cuticulele sunt inchise, parul se simte neted si moale, pastrandu-si umiditatea mai bine. In cazul in care cuticulele raman deschise, parul se simte foarte dur la atingere, este predispus la incretire si devine foarte sensibil la umiditate si aer uscat. 

Samponul curata parul si, pentru a face acest lucru, are nevoie sa deschida cuticulele, astfel incat sa poata patrunde in firele de par pentru a indeparta murdaria, uleiul si alte resturi. Acest lucru este realizat prin crearea unui pH usor alcalin, fortand cuticulele sa se deschida si permitand astfel samponului sa intre in firele de par pentru a le curata bine. 

Unul dintre motivele principale pentru care ar trebui sa utilizezi un balsam de par de buna calitate este tocmai pentru sigila cuticulele parului. Daca nu folosesti balsam, mediul alcalin creat de sampon tinde sa persiste timp de mai multe ore, creand probleme in caz de umezeaza si cauzand par cret si cu aspect neingrijit.

Un balsam de par de buna calitate previne aparitia acestor probleme prin schimbarea pH-ului la un nivel de aciditate naturala a parului. Cuticulele inchise fac fata aerului umed si arata bine in orice situatie. De asemenea, ofera protectie impotriva mediului. 

Balsamul de par previne decolorarea

Unul dintre cele mai importante beneficii ale utilizarii balsamurilor de par, pentru cei care obisnuiesc sa isi vopseasca parul, este faptul ca aceste produse ajuta la prevenirea decolorarii si incetinesc pierderea culorii. Acest lucru inseamna ca nuanta parului tau dureaza mai mult si arata mai bine pentru o perioada lunga de timp. 

Acest beneficiu are, de asemenea, legatura cu cuticulele parului. Cand samponul este utilizat, cuticulele de par se deschid, permitand pierderea vopselei de par. Cu toate acestea, balsamul scade efectul agentilor samponului, lasand parul stralucitor pentru mai mult timp.

Balsamul de par si lupta impotriva incretirii parului

Beneficiul cel mai evident al balsamului de par este, desigur, lupta impotriva incretirii si uscarii firelor de par. Daca parul este hidratat in mod adecvat, acesta devine mult mai putin sensibil la incretire si uscare, oferind, totodata, mai bune rezultate la coafare. De asemenea, balsamul ofera mai multa putere si elasticitate parului, prevenind astfel ruperea si despicarea varfurilor de par.

beneficiile balsamului de par