Cand au inceput femeile sa isi faca manichiura

cand au inceput femeile sa isi faca manichiura

Pentru oameni si alte primate, unghiile sunt, de fapt, o versiune aplatizata a ghearelor care, probabil, s-au dezvoltat pentru a ajuta la prinderea lucrurilor. Cu toate acestea, unghiile pot actiona, de asemenea, ca un vizibil "raport de sanatate". O persoana cu o stare precara de sanatate sau care este infectata cu o ciuperca poate avea unghiile galbene, casante, in timp ce o persoana cu o stare buna de sanatate are unghiile lungi si puternice. 

In vremurile de demult, unghiile lungi si sanatoase ale unei persoane nu aratau doar faptul ca persoana respectiva este sanatoasa, ci erau si un fel de simbol al statutului. Oamenii au inceput sa-si ingrijeasca unghiile cu atentie si sa isi faca manichiura de foarte mult timp, incepand cu anul 3200 i.Hr. La acea vreme, persoanele cu rang regal din China obisnuiau sa isi coloreze unghiile cu albusuri de ou sau cu petale de flori. Cam in acelasi timp, egiptenii antici isi pictau, de asemenea, unghiile, de aceasta data in conformitate cu clasele lor sociale. Egiptenii mai bogati isi pictau unghiile cu o culoare mai inchisa, in timp ce egiptenii mai saraci isi pictau unghiile cu nuante deschide. 

Manichiura moderna a inceput sa se evidentieze intre anii 1920 si 1930, cand femeile isi lasau unghiile foarte lungi. Tot atunci a aparut vopseaua de unghii propriu zisa (oja de unghii), care a devenit disponibila in toate magazinele de frumusete. 

Desigur, multe femei nu au indraznit sa-si picteze unghiile timp de mai multi ani, crezand ca acest gest reprezinta vulgaritate. Cu toate acestea, Hollywood-ul a intervenit si, in anul 1940, unghiile lungi si rosii au devenit un stil ravnit de catre toate femeile. Acest stil a fost foarte bine promovat de catre actrita Rita Hayworth. 

Image-Four

La fel ca si unghiile pictate, unghiile artificiale, care imita unghiile reale si adauga lungime si aspect sanatos, au o istorie uimitoare. Unghiile false au fost purtate pentru prima data de catre femeile din China, din timpul dinastiei Ming (secolul 14 – secolul 17). In acest caz, aceste extensii de unghii erau purtate de catre femeile nobile, pentru a demonstra ca nu isi folosesc mainile in munca manuala, spre deosebire de oamenii obisnuiti. Exista, de asemenea, inregistrari ale femeilor din secolul al 19-lea, din Grecia, care foloseau coji de fistic ca unghii artificiale. 

In anul 1954 a aparut o versiune timpurie a unghiilor artificiale moderne. Aceasta versiune a fost patentata pentru prima data de catre medicul stomatolog Fred Slack, care si-a pierdut o unghie la locul de munca si avea nevoie de un inlocuitor adecvat. El si fratele sau au lucrat cu diverse materiale, incepand cu acril dentar si rezultand o unghie falsa realista, care a devenit incredibil de populara in randul femeilor din intreaga lume. 

ArtificialNails