Cat de des trebuie sa te tunzi?

cat de des ar trebui sa te tunzi

Daca stii cat de des trebuie sa te tunzi, poti sa ai mult mai usor grija de parul tau, prevenind daunele provocate de procesele chimice prin care parul tau trece in mod regulat. De asemenea, tunsorile regulate elimina varfurile de par deteriorate si inestetice, lasand un aspect de par sanatos si proaspat. 

Este important de stiut ca parul creste cu aproximativ 1,3 centimetri la fiecare patru saptamani. Desigur, parul unora creste mai repede, iar parul altora creste un pic mai lent. 

Cat de des trebuie tuns parul lung?

Daca parul tau este lung si doresti sa-i pastrezi la aceeasi lungime cat mai mult timp posibil, este foarte important sa ii tunzi varfurile in mod regulat, pentru a-l mentine sanatos. Parul lung este, in mod evident, mai batran. Ca tot ceea ce este mai in varsta, parul lung devine mai fragil. Acesta este mult mai sensibil, se rupe usor, obtine in mod facil varfuri despicate si, in cele din urma, se subtiaza. Daca parul lung este vopsit, cu atat mai mult acesta devine mai susceptibil la daune. Tunsorile regulate, insa, te vor ajuta sa iti mentii parul puternic si sanatos. 

Parul lung ar trebui taiat cel putin o data la 8-12 saptamani. Daca acesta obtine usor varfuri despicate, trebuie sa fie tuns la 6-8 saptamani. In cazul in care doresti ca parul tau sa creasca mai mult, cere-i stilistului tau sa tunda doar un centimetru din lungime. Daca vrei ca parul tau sa ramana la aceeasi lungime, acesta ar trebui taiat 2-3 centimetri din lungime. 

Cat de des trebuie tuns parul mediu?

In cazul parului de lungime medie se aplica aceleasi reguli ca la parul lung. Tunsorile regulate trebuie efectuate o data la 6-12 saptamani, pentru ca parul sa ramana sanatos si tanar. Daca doresti sa mentii aceeasi lungime de par, cere-i stilistului sa-l tunda o data la 6-8 saptamani. In cazul in care doresti sa-l lasi mai lung, opteaza pentru o tunsoare la fiecare 8-12 saptamani. 

Cat de des trebuie tuns parul scurt?

Daca ai parul scurt si doresti sa-l mentii in acelasi stil, va trebui sa te tunzi mai des pentru a ramane in stare proaspata. 

Parul scurt ar trebui tuns o data la 4-8 saptamani pentru a avea mereu o forma frumoasa si fresh, insa daca vrei sa-l lasi mai lung, vei fi nevoit sa il tunzi mai rar, adica o data la 8-12 saptamani.

cat de des trebuie sa te tunzi