Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi un sampon antimatreata

sampon antimatreata

Un sampon antimatreata cu adevarat bun trebuie sa fie foarte eficient in tratarea acestei probleme dermatologice pe care o au unii oamenii. Un ingredient comun gasit in sampoanele antimatreata gasite in comert este piritiona de zinc, un ingredient activ destinat sa lupte impotriva problemelor cauzate de matreata, precum exfolierea scalpului si mancarimile cauzate de aceasta ciuperca. Cu toate acestea, daca pielea calpului prezinta iritatii sau inflamatii, piritiona de zinc ar trebui evitata. De asemenea, pentru aceste probleme ale scalpului ar trebui sa nu se foloseasca seleniu sau uree, deoarece pot provoca diverse reactii adverse. 

In general, cel mai bun sampon antimatreata trebuie sa aiba extracte naturale si cat mai putine elemente sintetice. Ele trebuie sa fie potrivite pentru eliminarea matretii, fulgilor, mancarimilor si a excesului de sebum, in timp ce calmeaza eventualele iritatii si inflamatii. Principalele calitati ale unui sampon antimatreata sunt tinerea sub control a procesului de exfoliere a pielii de pe cap si prevenirea mancarimiilor. Remediile naturale sunt cele mai bune pentru atenuarea acestor cauze si eliminarea simptomelor viitoare. Oamenii sunt mereu surprinsi de cat de eficiente sunt ingredientele naturale atunci cand sunt utilizate in mod adecvat in tratamente pentru par, putand sa trateze matreata mult mai bine decat folosind diverse produse fabricate. 

Cel mai bun sampon antimatreata controleaza productia de sebum in timp ce curata si indeparteaza murdaria, uleiurile, bacteriile si ciupercile din porii scalpului. In primul rand, daca porii de pe scalp sunt infundati cu oricare dintre aceste elemente, vei ajunge sa ai un anumit tip de problema cu parul sau cu pielea de pe cap. Pur si simplu, nu este sanatos sa ai porii infundati. Acelasi lucru este valabil si pentru fata ta. Atunci cand o persoana are porii de pe pielea faciala blocati cu bacterii sau ciuperci, efectele se vor vedea imediat. De aceea, ar trebui sa cercetezi metode de mentinere a sanatatii scalpului in mod natural. Poti face adevarate minuni pentru parul si pielea ta atunci cand folosesti niste simple ingrediente din bucatarie sau din magazinele alimentare locale!

Iata ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi un sampon antimatreata:

  • Daca scalpul tau este foarte uscat, trebuie ca samponul sa contina factori naturali de hidratare.
  • Samponul trebuie sa contina ingrediente antimicrobiene si dezinfectante, mai ales daca te confrunti cu o infectie fungica.
  • Sampoanele care contin otet, fulgi de ovaz si suc de mere sunt cu adevarat benefice in tratarea matretii.
  • Este preferabil ca samponul sa contina numai ingrediente naturale. 

cel mai bun sampon antimatreata