Cum sa-ti vopsesti sprancenele

sprancene vopsite

In afara de culoarea parului, culoarea si forma sprancenelor pot avea un efect dramatic asupra intregului aspect facial. Sprancenele prea sterse in combinatie cu o fata foarte palida te pot face sa arati obosita si anosta. Pe de alta parte, sprancenele negre, mai ales daca sunt groase, iti pot inaspri trasaturile, aratand uneori vulgar. Cheia este de a gasi un echilibru intre cele doua extreme. Trebuie sa ai sprancene suficient de inchise pentru a-ti defini osul fruntii si, totodata, doresti ca acestea sa iasa in evidenta doar cat sa-ti accentueze cele mai bune caracteristici ale tale, adica ochii. 

Cel mai adesea, cea mai buna nuanta pentru sprancenele unei femei este cea care completeaza culoarea parului pe care il are aceasta. Pentru multe fete, acest lucru poate parea destul de dificil, deoarece aleg sa-si vopseasca parul din diverse motive. Cu toate acestea, sprancenele pot sa ramana in acelasi ton cu parul din cap, daca se tine cont de cateva sfaturi recomandate de stilisti. Deoarece sprancenele tale sunt situate atat de aproape de ochi, culorantul pe care il alegi pentru vopsirea sprancenelor trebuie sa nu afecteze sanatatea ochilor si sa fie extra bland. Acest lucru inseamna ca nu ai voie sa folosesti vopsea normala de par pentru colorarea sprancenelor, deoarece risti sa suferi leziuni oculare permanente si chiar pierdere a vederii. 

Exista vopsea si coloranti speciali pentru sprancene, disponibile pe piata, care sunt aprobate pentru a fi utilizate in siguranta in zona ochilor. Aceste produse pot fi gasite in magazine sau online, insa cel mai recomandat ar fi ca sprancenele sa se vopseasca la un salon de cosmetica specializat, unde un profesionist poate sa faca aceasta treaba ca la carte. La fel ca si vopseaua normala a parului, efectele sunt temporare, putand dura pana la cateva luni. 

Daca nu poti sa ajungi la salon pentru o vopsire profesionala a sprancenelor, iata cum poti sa iti vopsesti singura sprancenele acasa:

sprancene vopsiteIn primul rand, trebuie sa-ti protejezi zona pielii din jurul sprancenelor tale. Zona ochilor este acoperita de piele delicata, care poate fi usor iritata de substante chimice, cum ar fi colorantii de sprancene. Poti proteja aceasta zona prin aplicarea unui strat gros de vaselina speciala in jurul sprancenelor. Asigura-te ca aplici aceasta vaselina numai pe piele si nu pe sprancene. In caz contrar, vopseaua nu va putea rezista pe sprancenele tale. 

Apoi, va trebui sa urmezi instructiunile de utilizare de pe ambalajul pachetului cu vopsea. Ar trebui sa existe niste recipiente si cupe de masurare, care sa asigure un amestec final cu vopseaua propriu zisa si substanta care asigura rezistenta a vopselei pe o perioada lunga. Dupa ce ai obtinut amestecul necesar, va trebui sa aplici vopseaua de sprancene cu un bat special. 

Pastreaza colorantul pe sprancene atata timp cat scrie pe ambalaj. Dupa ce timpul s-a scurs, utilizeaza niste materiale din bumbac pentru a sterge excesul de vopsea, apoi curata-ti atent fata cu demachiant normal si cu apa calduta. 

Vopseaua de sprancene este o modalitate foarte buna de a obtine sprancene perfecte, dupa ce le-ai oferit forma ideala. Daca nu ai indemanarea necesara sau daca, pur si simplu, vrei sa ai sprancene perfecte in mod garantat, apeleaza la serviciile profesionistilor de la salonul de frumusete Nailsbymada!