Top 5 Produse pentru tenul gras

produse pentru tenul gras

Straluceste prea mult machiajul pe fata ta? Dupa ce te-ai dat cu fond de ten, fata ta arata de parca ar fi fost unsa cu ulei de masline, in special in zona T? Daca da, inseamna ca ai un ten gras si ai nevoie de anumite produse faciale pentru ca tenul tau sa arate impecabil la orice ora. 

Cand porii produc prea mult sebum, este important sa selectezi produsele potrivite pentru tenul gras. Daca un produs este etichetat ca fiind "rezistent la apa", inseamna ca acesta este potrivit pentru tipul tau de ten.

Te-ai intrebat vreodata de ce demachiantul contine, de obicei, o anumita forma de ulei? Deoarece uleiul descompune machiajul, permitand indepartarea acestuia cu usurinta. Deci, daca ai tenul gras, e ca si cum ai avea mereu un strat de demachiant pe baza de ulei pe pielea faciala. 

Fara a utiliza produsele corecte nu vei avea niciodata un look fresh si mat. De aceea, este important sa folosesti absorbant de ulei sau produse rezistente la apa, astfel incat sa nu te trezesti ca ai fata lucioasa in cele mai nepotrivite momente.

Iata care sunt cele mai importante 5 produse pentru tenul gras:

1. Fondul de ten rezistent la apa 

Cei care au tenul gras stiu ca productia in exces de sebum poate provoca dizolvarea fondului de ten, lasand dungi si semne inestetice pe fata. De aceea, este foarte important sa selectezi un fond de ten rezistent la apa, care sa faca fata transpiratiei si uleiului facial. 

2. Servetele absorbante

Daca ai tenul gras, atunci reziduurile grase se vor acumula pe fata ta, provocand aparitia mai multor probleme, cum ar fi acneea, punctele negre sau porii dilatati. Persoanele cu tenul gras vor observa ca sebumul se acumuleaza chiar si dupa cateva ore. De aceea, este recomandat sa se foloseasca servetele absorbante speciale pentru excesul de sebum, care pot fi folosite prin tamponare, pentru a absorbi uleiul adunat pe partea de sus a fondului de ten. Aceste servetele au calitatea de a nu strica machiajul si de a lasa tenul proaspat si frumos. 

spray facial pentru tenul gras3. Spray facial

Sprayul facial pulverizator are rolul de a adauga o suprafata suplimentara de protectie, pentru a preveni stricarea machiajului din cauza uleiului sau a transpiratiei. Vara, in special, sprayul facial este un produs necesar pentru persoanele cu tenul gras care doresc sa-si mentina machiajul intact.

4. Pudra pulbere cu efect matifiant 

Daca ai tenul gras, pudra pulbere ar trebui sa fie produsul care sa nu-ti lipseasca niciodata din geanta. Aceasta are rolul de a absorbi uleiul de la suprafata pielii si de a preveni distrugerea machiajului. 

5. Dermatograful rezistent la apa

Este destul de greu ca machiajul ochilor sa dureze toata ziua in cazul persoanelor cu tenul gras. Excesul de sebum provoaca decolorarea si distrugerea machiajului ochilor, provocand un fiasco daca ochii sunt machiati si cu un dermatograf. De aceea, este important sa folosesti un dermatograf rezistent la apa, pentru ca privirea ta sa ramana luminoasa si seducatoare pe toata durata zilei.